Εφαρμογή Οικοδομή

Διαχείριση και οικονομική παρακολούθηση τεχνικών έργων

oikodomi

Η εφαρμογή Οικοδομή παρακολούθησης τεχνικών έργων, αφορά κατασκευαστικές επιχειρήσεις ή τεχνικές εταιρείες που θέλουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα για την παρακολούθηση των οικονομικών Ταμειακών κινήσεων των Οικοδομών, Ανακαινίσεων ή άλλων Έργων που αναλαμβάνουν.

Η εφαρμογή Οικοδομή είναι το πρόγραμμα που θα λύσει τα χέρια κάθε εργολάβου οικοδομών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και πρόοδο της επιχείρησής του.

Μέσα από την εφαρμογή Οικοδομή πραγματοποιούμε πολύ εύκολα τη διαχείριση κάθε πτυχής της δραστηριότητάς σας, είτε εργασιακή, είτε οικονομική, είτε απολογιστική.

Η εφαρμογή Οικοδομή αποτελεί την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση στην διαχείριση των τεχνικών έργων. Διακρίνεται για το φιλικό της περιβάλλον, τις προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης των αρχείων και πάνω απ’ όλα για τον έξυπνο σχεδιασμό της, ώστε να υπερκαλύπτει ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Η πιο ολοκληρωμένη διαχείριση τεχνικών έργων που κυκλοφορεί στην αγορά.

Οργανώστε και ελέγξτε απλά, γρήγορα κι αποτελεσματικά τις διαδικασίες και τα δεδομένα σας σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας.

Με την εφαρμογή Οικοδομή μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή εικόνα για κάθε στοιχείο της δραστηριότητάς σας.

Εφαρμογή Οικοδομή

Διαχείριση τεχνικών έργων

Οικονομική Παρακολούθηση Τεχνικών Έργων

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Πρόγραμμα παρακολούθησης Εσόδων – Εξόδων για Οικοδομή, Οικοδομές, Ανακαινίσεις, Τεχνικά Έργα

Η εφαρμογή Οικοδομή αποτελεί την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση στην διαχείριση των τεχνικών Έργων.Διακρίνεται για το φιλικό interface, τις προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης και πάνω απ’ όλα τον έξυπνο σχεδιασμό.

Ενδεικτικά οι δυνατότητες της εφαρμογής Οικοδομή είναι οι παρακάτω:

Οικοδομές – Έργα, Υπο-Έργα υπό διαχείριση.
Πλάνο ημέρας.
Ημερολόγιο Ημέρας, Εργαλεία γρήγορης καταγραφής της καθημερινής εργασίας. Αυτόματος υπολογισμός κόστους και ενημέρωση του τρέχοντος υπολοίπου..
Προμετρήσεις – Επιμετρήσεις Έργων, Υπο-Έργων.
Πελάτες – Συνεργάτες (Πελάτες, Προμηθευτές, Υπεργολάβοι, Εργαζόμενοι, κλπ).
Τα ημερομίσθια του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.
Υλικά (Αποθήκη), Ενημερώσεις αποθέματος αποθήκης.
Μηχανήματα υπό διαχείριση.
Πολλαπλοί Λογαριασμοί, Προσθήκη και επεξεργασία χρηστών, και με επεξεργασία των δικαιωμάτων που θα έχουν στην εφαρμογή.
Εισπράξεις – Πληρωμές, Ταμείο, Έσοδα και Έξοδα.
Έσοδα – Έξοδα Οικοδομών με κατηγοριοποίηση.
Παρουσίαση Ταμείου Οικοδομής.
Εύρεση Εσόδων και Εξόδων για κάθε Οικοδομή – Έργο.
Αναφορές, Αναφορές Υλικών, Αναφορές Εξόδων, Αναφορές Εσόδων, Αναφορές Πληρωμών, Συγκεντρωτικές Αναφορές.
Ανέβασμα αρχείων (πχ. Τιμολόγια, Δελτία Αποστολής, Εισπράξεις, Πληρωμές, Προσφορές) σε: Πελάτες, Προμηθευτές, Υπεργολάβους, Εργαζόμενους, Έργα, Υπο-Έργα, Προσμετρήσεις Έργων, Υπο-Έργων, Υλικά, Μηχανήματα, Έσοδα, Έξοδα.
Εκτυπώσεις σε όλα τα view της εφαρμογής.
Εργασίες από κινητό ή Tablet χωρίς σύνδεση, Όταν για κάποιο λόγο είστε σε κάποιο έργο και η περιοχή δεν έχει ίντερνετ, και χρειάζεται να κάνετε κάποιες εργασίες, μπορείτε άνετα να τις κάνετε από το κινητό σας ή το Tablet χωρίς σύνδεση, και όταν φτάσετε στο γραφείο σας μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να τις ανεβάσετε στο πρόγραμμα οικοδομή.

Γενικά Χαρακτηριστικά

Εύκολο στη χρήση
Δεν χρειάζεται εκπαίδευση, Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύκολη χρήση του. Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί σε ένα περιβάλλον με επεξηγήσεις.
Πολλαπλοί Λογαριασμοί
Προσθέστε περισσότερους από ένα χρήστες, και με επεξεργασία των δικαιωμάτων που θα έχουν στην εφαρμογή.
Αυτόματα Backup
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και λαμβάνονται αυτόματα αντίγραφά ασφαλείας. Εσείς απλώς επικεντρωθείτε στη δουλειά σας. Όλα τα άλλα αφήστε τα σε μας.
Δωρεάν αναβαθμίσεις
Δωρεάν απεριόριστες αναβαθμίσεις των χαρακτηριστικών της εφαρμογής χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
Πρόσβαση από παντού
Όλα τρέχουν online στο Cloud και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε υπολογιστή tablet, smart phone, PDA κ.ά. με πρόσβαση στο internet.
Τεχνική Υποστήριξη
Άμεση και αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό μας όποια στιγμή χρειαστείτε.

Όλες οι εφαρμογές μας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι λειτουργικές, απλές και σαφείς, προσφέροντας φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας.

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε την εφαρμογή, και μετά να προχωρήσετε στην αγορά της.

Θα πρέπει να προχωρήσετε στην παραγγελία και να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή σας θα σας έρθει ένα Email με τα στοιχεία σύνδεσης της Demo εφαρμογής.

Διαδικτυακές εφαρμογές

Τι είναι η Web εφαρμογή

Για να γίνει κατανοητό τι είναι μια Web εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να αναφέρουμε το τι είναι μια εφαρμογή.

Εφαρμογή ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εγκαθίσταται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχει σχεδιαστεί ώστε να πραγματοποιεί συγκεκριμένες διεργασίες, να επιτυγχάνει συγκεκριμένους στόχους και να εξάγει στον χρήστη την επιθυμητή πληροφορία ή αποτέλεσμα.

Η Web εφαρμογή είναι το ίδιο με την μόνη διαφορά ότι δεν εγκαθίσταται σε έναν ή περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά είναι προσβάσιμο με έναν φυλλομετρητή (Web Browser) μέσω του Internet ή κάποιου τοπικού δικτύου.

Αυτό που διαχωρίζει μια Web εφαρμογή από μια ιστοσελίδα είναι ότι ο βασικός σκοπός μιας ιστοσελίδας είναι να πληροφορήσει τον χρήστη προβάλλοντας κείμενο, εικόνες ή Video, ενώ ο σκοπός μιας Web εφαρμογής είναι να προσφέρει στον χρήστη ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο μπορεί να πάρει αλλά και να δώσει πληροφορίες, να εκτελέσει διεργασίες, να επεξεργαστεί δεδομένα και να πετύχει κάποιο στόχο.

Ένα πολύ καλό και γνωστό παράδειγμα μιας Web εφαρμογής είναι το Hotmail στο οποίο ο χρήστης δεν είναι απλά ένας επισκέπτης αλλά αλληλεπιδρά με το σύστημα.

Η Web εφαρμογή δεν έρχεται να υποβαθμίσει την έννοια της ιστοσελίδας η οποία είναι πλέον ανεκτίμητη και αναντικατάστατη, αλλά να προσφέρει ακόμα περισσότερες λύσεις σε εξειδικευμένες ανάγκες.

Είναι το απαραίτητο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν ακόμα πιο προηγμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους ή στους συνεργάτες τους.

Η εφαρμογή Web μπορεί να είναι προσβάσιμη στο ευρύτερο κοινό μέσω του Internet ή μόνο στο προσωπικό της επιχείρησης μέσω ενός ιδιωτικού τοπικού δικτύου.

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μπορούμε να κατασκευάσουμε Web εφαρμογές οι οποίες:

Προσφέρουν ένα ανεπτυγμένο περιβάλλον εργασίας στον χρήστη (Web 2.0).
Επικοινωνούν και ανταλλάσσουν δεδομένα με βάση δεδομένων.
Αλληλεπιδρούν με άλλα πληροφοριακά συστήματα με χρήση Web Services.
Εξάγουν χρήσιμη πληροφορία σε μορφή αναφορών (Reports) και διαγραμμάτων.
και πολλές άλλες εξειδικευμένες λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα διαδικτυακών εφαρμογών

Οι τοπικές εφαρμογές υπολογιστών παραμένουν μέχρι και σήμερα οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές και αυτό οφείλεται εν μέρη στο ότι οι τοπικές εφαρμογές ήταν και οι πρώτες εφαρμογές που δημιουργήθηκαν. Με την πάροδο του χρόνου όμως όλο και περισσότερες διαδικτυακές εφαρμογές κάνουν την εμφάνιση τους.

 

Πλεονεκτήματα

Άμεση πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή:

Οι χρήστες των διαδικτυακών εφαρμογών έχουν άμεση προσβασιμότητα στις εφαρμογές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν από οποιονδήποτε υπολογιστή ή άλλη συσκευή έχει ιντερνέτ χωρίς την εγκατάσταση κάποιου επιπρόσθετου λογισμικού. Η μόνη απαραίτητη εφαρμογή είναι ο περιηγητής διαδικτύου ο οποίος είναι προεγκατεστημένος σε όλα τα λειτουργικά συστήματα ακόμα και στις φορητές συσκευές αλλά και στα κινητά τηλέφωνα.

Η ιδιότητα αυτή των διαδικτυακών εφαρμογών είναι ιδιαίτερα σημαντική για μεγάλες επιχειρήσεις με πολλούς χρήστες που στην περίπτωση της τοπικής εφαρμογής θα έπρεπε να εγκατασταθεί η εφαρμογή σε κάθε ένα υπολογιστή ξεχωριστά.

Δυνατότητα χρήσης ανεξαρτήτως τοποθεσίας:

Ως συνέχεια του παραπάνω οι χρήστες των διαδικτυακών εφαρμογών μπορούν να τις χρησιμοποιούν ακόμα και αν δεν βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους. Η δυνατότητα αυτή δίνει ευελιξία στους χρήστες ώστε να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές οπουδήποτε αυτοί επιθυμούν επιτρέποντας τους ακόμα και να εργάζονται από απομακρυσμένες περιοχές ή και από το σπίτι τους.

Συμβατές με όλα τα λειτουργικά συστήματα:

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των διαδικτυακών εφαρμογών είναι ότι είναι συμβατές με όλα τα λειτουργικά συστήματα. Καθώς η εφαρμογή εκτελείται μέσω του περιηγητή του διαδικτύου και όχι στον υπολογιστή του χρήστη, την κάνει ικανή να εκτελείται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται επίσης και στην προτυποποίηση των γλωσσών προγραμματισμού τις οποίες χρησιμοποιεί η εφαρμογή.

Δεν καταναλώνουν πόρους:

Ως συνέχεια του παραπάνω και εφόσον οι διαδικτυακές εφαρμογές δεν εκτελούνται στον υπολογιστή του χρήστη δεν καταναλώνουν και πόρους από το σύστημα. Για τον λόγο αυτό οι εφαρμογές διαδικτύου είναι ιδιαίτερα ελαφριές για την υπολογιστική μονάδα.

Δεν καταλαμβάνουν χώρο:

Ακολουθώντας την ίδια λογική με νωρίτερα οι εφαρμογές αυτές δεν καταλαμβάνουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου χώρο στον δίσκο του χρήστη αφού το σύνολο της εφαρμογής είναι αποθηκευμένο στον εξυπηρετητή και μόνο κατά την χρήση της εφαρμογής μπορεί να υπάρχει μεταφορά δεδομένων προς την υπολογιστική μονάδα του χρήση και μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης το επιθυμεί.

Γρήγορη αναβάθμιση:

Σημαντικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τις τοπικές εφαρμογές εμφανίζεται στις περιπτώσεις που η εφαρμογή χρειάζεται κάποια αναβάθμιση. Σε μια κλασική τοπική εφαρμογή η αναβάθμιση του συστήματος θα πρέπει να γίνει σε κάθε ένα υπολογιστή ξεχωριστά πράγμα που απαιτεί χρόνο και χρήμα. Αντίθετα σε μια διαδικτυακή εφαρμογή η αναβάθμιση πραγματοποιείται μόνο στον εξυπηρετητή που φιλοξενεί την εφαρμογή και ταυτόχρονα το αναβαθμισμένο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται χρόνος ο οποίος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος κυρίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ ως συνέπεια του παραπάνω σημαντικά μειωμένο είναι και το κόστος της αναβάθμισης μιας και απαιτείται λιγότερο εργατικό δυναμικό για την διεκπεραίωση της αναβάθμισης.

Νέο, βελτιωμένο περιβάλλον:

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των διαδικτυακών εφαρμογών είναι ότι πλέον με την εμφάνιση της HTML5 είναι δυνατό ο δημιουργός της εφαρμογής να την εμπλουτίσει έτσι ώστε να είναι πιο φιλική, εύχρηστη και ευχάριστη προς τον χρήστη με εύκολο τρόπο. Παλαιότερα οι εφαρμογές αυτές υστερούσαν στην εμφάνιση ωστόσο πλέον είναι ιδιαίτερα εύκολα να εμπλουτιστούν.

Γιατί web εφαρμογή;

Web εφαρμογή είναι οποιαδήποτε εφαρμογή γίνεται προσβάσιμη μέσω ενός web browser, χωρίς να απαιτείται εγκατάστασή της στους τοπικούς υπολογιστές.

 

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι web τεχνολογίες είναι πολλά:

Εύκολη Πρόσβαση

Αν πρόκειται για εφαρμογή internet, αρκεί μια σύνδεση στο internet και ένας web browser για απόκτησει κανείς πρόσβαση σε αυτή. Αν πρόκειται για εφαρμογή intranet, ο διαχειριστής του web server δύναται να περιορίσει τη χρήση της δίνοντας πρόσβαση σε συγκεκριμένα τερματικά.

Πρόσβαση μέσω πλήθους Συσκευών

Οι Web εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω υπολογιστή, tablet, smart phone, PDA κ.ά. ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Ευκολότερη Διασύνδεση

Οι εφαρμογές υλοποιημένες σε web αρχιτεκτονική διασυνδέονται πολύ πιο εύκολα με άλλες web εφαρμογές. Η διασύνδεση των επί μέρους εφαρμογών διευκολύνει στη βελτίωση της ροής εργασιών και διαδικασιών ενός οργανισμού.

Ευκολότερη Εγκατάσταση και Συντήρηση

Η εγκατάσταση, βελτίωση, αποκατάσταση προβλημάτων και συντήρηση της εφαρμογής είναι ευκολότερη, καθώς δεν απαιτείται εγκατάσταση των ενημερώσεων σε κάθε τερματικό που έχει πρόσβαση σε αυτή, παρά μόνο στο web server.

Ασφάλεια

Οι web εφαρμογές εγκαθίστανται σε ασφαλείς servers οι οποίοι παρακολουθούνται και συντηρούνται από ειδικευμένους Διαχειριστές. Είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό από το να απαιτείται συντήρηση και παρακόλουθηση δεκάδων τοπικών υπολογιστών, όπως συμβαίνει με τις εφαρμογές desktop.

Εύκολη Αναβάθμιση Υλικού

Καθώς οι απαιτήσεις σε υλικό (hardware) αυξάνονται προσθέτοντας νέες λειτουργικότητες ή περισσότερους χρήστες με πρόσβαση στο σύστημα, η μόνη αναβάθμιση που απαιτείται είναι αυτή του server και όχι των υπολογιστών των χρηστών. Η δυναμικότητα μιας web εφαρμογής μπορεί άλλωστε να ενισχυθεί μέσω clustering, ή και εκτέλεση της εφαρμογής σε πολλούς servers ταυτόχρονα.

Δεν κινδυνεύετε να χάσετε τα δεδομένα σας

Σε μια Web εφαρμογή τα δεδομένα αποθηκεύονται στο Cloud έτσι η εφαρμογή θα τρέχει από την πρώτη μέρα με ασφάλεια, χωρίς φόβο να χαθούν τα δεδομένα σε περίπτωση καταστροφής του εξοπλισμού.

Τι σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι web application;

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται να γίνει εγκατάσταση σε κάποιους συγκριμένους υπολογιστές άλλα οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω internet από όπου και αν βρίσκονται και από οποιαδήποτε συσκευή (Desktop, tablet ή κινητό). Σε περίπτωση όμως που υπάρχει ανάγκη κάποιοι από τους χρήστες να μην έχουν πρόσβαση πάρα μόνο από τον χώρο του γραφείου, μέσα από το προφίλ του χρήστη υπάρχει η δυνατότητα αποκλεισμού ή παραχώρησης δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης.

Τα web applications αντικαθιστούν με γρήγορο ρυθμό τα συμβατικά Desktop προγράμματα και αυτό γιατί παρέχουν:

1. Πρόσβαση από οποιοδήποτε χώρο και οποιαδήποτε συσκευή.
2. Ευελιξία σύνδεσης με άλλες web υπηρεσίες μέσω API όπως Google, Facebook, YouTube κτλ.
3. Εγγύηση ασφάλειας των δεδομένων, αφού η λήψη backup  γίνεται καθημερινά στον server άλλα και τοπικά στην συσκευή του χρήστη.
4. Αυτόματη ενημέρωση και ενσωμάτωση αναβαθμίσεων, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης μέσω DVD σε κάθε ένα υπολογιστή

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας διαδικτυακής εφαρμογής

Τα σημεία κλειδιά για την σύγκριση διαδικτυακών (web applications) και εγκατεστημένων (desktop applications) είναι το κόστος, η διαχείριση, η ευκολία χρήσης, η ασφάλεια και η επικοινωνία.

Διαχείριση

Η εγκατάσταση, ενημέρωση και υποστήριξη μιας εφαρμογής θα πρέπει να γίνεται σε κάθε υπολογιστή και λειτουργικό όπου έχει εγκατασταθεί. Αυτό απαιτεί περισσότερους πόρους – χρόνο, χρήμα ή προσωπικό – στην περίπτωση των desktop applications, μια και ένα web application βρίσκεται σε ένα εξυπηρετητή.

Ευκολία χρήσης

Οι διαδικτυακές εφαρμογές παρέχουν την ευκολία της πρόσβασης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με οποιοδήποτε λειτουργικό και υπολογιστή. Σε συνδυασμό με υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος (cloud storage) είναι δυνατόν το σύνολο των δεδομένων να είναι προσβάσιμο και επεξεργάσιμο από παντού.

Ασφάλεια

Οι διαδικτυακές εφαρμογές είναι προσβάσιμες από όλους τους υπολογιστές του διαδικτύου. Έτσι είναι ευπρόσβλητες από κακόβουλες ενέργειες. Επιπλέον η αποστολή δεδομένων στον εξυπηρετητή για την επεξεργασία τους, καθιστά ευκολότερη την υποκλοπή τους.

Κόστος

Οι διαδικτυακές εφαρμογές απαιτούν ένα κόστος για την φιλοξενία τους στο διαδίκτυο. Επειδή όμως εξυπηρετούν πολλούς χρήστες, η υπηρεσία έχει μικρότερο κόστος ανά χρήστη. Στην πράξη πολλές τέτοιες εφαρμογές χρηματοδοτούνται μόνο από διαφημίσεις ή παρέχονται εντελώς δωρεάν στον τελικό χρήστη.

Εφαρμογή Οικοδομή, πρόγραμμα οικοδομή, πρόγραμμα οικοδομής, οικονομικά οικοδομής, διαχείριση οικοδομής, οικονομική διαχείριση οικοδομής, έσοδα έξοδα οικοδομής, ταμείο οικοδομής. Ταμειακές κινήσεις οικοδομής, έσοδα έξοδα τεχνικών έργων, έσοδα έξοδα τεχνικού έργου, οικονομική παρακολούθηση τεχνικών έργων. Οικονομική παρακολούθηση οικοδομικών έργων, πρόγραμμα διαχείρισης τεχνικών έργων, πρόγραμμα παρακολούθησης τεχνικών έργων, οικονομικά τεχνικών έργων. Παρακολούθηση έργου, λογισμικό για τεχνική εταιρεία, λογισμικό διαχείρισης έργων, πρόγραμμα διαχείρισης έργων, εφαρμογή διαχείρισης έργων, εργολογισμός. Οικονομική παρακολούθηση οικοδομής, έσοδα έξοδα τεχνικής εταιρείας.